PDL vrea atacarea la CC a OUG privind proiectele de finanţare locală şi cere demisia lui Dragnea

Postat la 10 iunie 2014 59 afişări

PDL solicită Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă 30/2014 referitoare la proiectele de finanţare locală şi cere demisia ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea, pe motiv că ordonanţa ar încalca Legea fundamentală, a declarat vicepreşedintele PDL Alin Tişe.

PDL vrea atacarea la CC a OUG privind proiectele de finanţare locală şi cere demisia lui Dragnea

 Tişe a precizat, marţi, că prin ordonanţa 30/2014 se modifică modul de alocare a banilor de la buget către comunităţile locale, astfel încât aceasta să se facă de către ministrul Dezvoltării, arătând că astfel toţi banii care vor merge pe programul naţional de dezvoltare locală vor fi decişi de ministru şi ar fi "o politizare fără precedent" a alocării banilor publici.

"PDL solicită demisia ministrului Liviu Dragnea, deoarece prin această ordonanţă se încalcă art. 15 din Constituţie, care prevede că prin ordonanţă de urgenţă nu poate fi modificată o lege organică", a arătat Tişe.

El a spus că, prin această ordonanţă, "din pixul lui Liviu Dragnea vor fi decise toate proiectele locale, Consiliile Judeţene vor avea rol decorativ şi are în vedere un calcul mărunt de a elimina din dezvoltarea locală rolul consiliilor locale".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pdl-vrea-atacarea-la-cc-a-oug-privind-proiectele-de-finantare-locala-si-cere-demisia-lui-dragnea-12733094
12733094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.