Paul Kmen, APIA: Încercăm să plătim banii la termen pentru ca fermierii să nu fie nevoiţi să apeleze la bănci pentru a-şi desfăşura activitatea

Autor: Ramona Cornea Postat la 29 octombrie 2019 49 afişări

Paul Kmen, APIA: Încercăm să plătim banii la termen pentru ca fermierii să nu fie nevoiţi să apeleze la bănci pentru a-şi desfăşura activitatea

Paul Kmen, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), afirmă că instituţia este în proces de avans pentru plăţile directe către fermieri,  până la sfârşitul lunii noiembrie.

”Pentru anul 2019 suntem în plin proces de avans al plăţilor directe. Până la sfârşitul lunii noiembrie suntem în această fază. Încercăm să plătim banii la termenul la care fermierii au nevoie pentru a nu fi nevoiţi să apeleze la bănci, să nu aibă nevoie de credite pentru a îşi desfăşura activitatea”, a declarat Paul Kmen în cadrul conferinţei ZF Agribusiness 2019.

Alte declaraţii:

  • Pentru perioada de finanţare europeană 2021- 2027, discuţiile sunt în toi. Se pune problema plafonării subvenţiilor.
  • România refuză cu tărie plafonarea subvenţiilor agricole.
  • APIA a plătit  fermierilor 23 de miliarde de euro din 2017 şi până acum.
  • Lucrăm cu peste 800.000 de fermieri anual care lucrează o suprafaţă de 9 milioane de hectare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.