Gigantul Ford, cu 6.000 de angajaţi la Craiova, opreşte producţia modelului Flex la uzina din Canada şi concediază 450 de persoane

Autor: Alex Ciutacu Postat la 29 octombrie 2019 374 afişări

Gigantul Ford, cu 6.000 de angajaţi la Craiova, opreşte producţia modelului Flex la uzina din Canada şi concediază 450 de persoane

Gigantul american Ford Motor, cu circa 6.000 de angajaţi în România, opreşte producţia modelelor Ford Flex şi Lincoln MKT la uzina de asamblare din Ontario, Canada, şi concediază aproximativ 450 de persoane, potrivit CNBC.

Concedierile vor avea loc la începutul anului 2020 după ce Ford va opri producţia modelului Flex la finalul lunii noiembrie, potrivit Kelli Felker, purtător de cuvânt pentru Ford.

Ford a anunţat luni că a oprit deja luna aceasta producţia modelului Lincoln MKT – un crossover asamblat la aceeaşi uzină, cu componente similare ca cele utilizate pentru modelul Flex.

Ambele vehicule sunt scoase din producţie în conformitate cu un plan anunţat de Ford de a remodela şi de a înlocui 75% dintre modelele produse până la finalul lui 2020. Planul se concentrează pe extinderea diviziei de camioane şi vehicule utilitare a Ford, şi pe renunţarea la o parte din vehiculele de pasageri.

Modelul Flex, cu 7 locuri, este cunoscut drept o alternativă la minivan-uri şi a fost promovat pentru design şi funcţionalităţi, însă nivelul vânzărilor nu s-a ridicat niciodată la aşteptările companiei. Ford a vândut peste 296.000, adică aproximativ 27.000 pe an, de când modelul Flex a fost lansat în 2008.

La începutul lunii octombrie, Ford a început să producă în paralel două automobile la uzina din Craiova – Ford Ecosport şi SUV-ul Ford Puma – şi se apropie de pragul de 250.000 de maşini Ford asamblate pe piaţa locală. Ford România are în prezent aproxi­ma­tiv 6.000 de angajaţi care. Pentru a susţine producţia noului model Puma, Ford a demarat încă de anul trecut un proces de angajare a aproximativ 1.700 de oameni şi a investit aproximativ 200 mil. euro în uzina sa din Craiova. Investiţia totală a Ford la Craiova se ridică la aproximativ 1,5 mld. euro de la preluarea uzinei în 2008.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
craiova,
canada,
ford,
model,
productie,
uzina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.