Cum au reuşit nemţii de la Varta Microbattery, cu peste 350 de angajaţi la fabrica din Braşov, să crească cu 250% pe bursă de la începutul anului

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 octombrie 2019 236 afişări

Cum au reuşit nemţii de la Varta Microbattery, cu peste 350 de angajaţi la fabrica din Braşov, să crească cu 250% pe bursă de la începutul anului

Compania germană Varta Microbattery, care produce pe piaţa locală cu o fabrică la Braşov, a crescut pe bursa de la Frankfurt cu 250% de la începutul anului, devenind cea mai performantă companie de pe bursa germană din 2019, potrivit Bloomberg.

Varta este una dintre cele mai vechi businessuri din Germania, iar bateriile produse de ei stau la baza multor gadget-uri din piaţa electronicelor de consum, potrivit sursei citate.

Acţiunile Varta au crescut cu 250% pe bursa de la Frankfurt, ceea ce a transformat compania într-unul dintre cei mai performanţi jucători din Germania, şi una dintre cele mai bune performanţe bursiere din ultimul deceniu.

Varta a devenit lider global în ceea ce priveşte furnizarea de baterii pentru aparate auitive – o piaţă în creştere la nivel global. În acelaşi timp, cererea pentru baterii pentru căşti de tip earbuds creşte, în timp ce acestea devin din ce în ce mai populare.

Boom-ul arată că vom creşte de două ori mai repede decât piaţa în 2019, în contextul în care aceasta ar trebui să crească la un ritm annual de 30%, spune Herbert Schein, CEO-ul Varta.

Astfel, acţiunile Varta se tranzacţionau luni la ora 12.50 la valoarea de 92,2 euro per acţune, în creştere cu peste 4% de la începutul şedinţei de tranzacţionare, la o capitalizare bursieră de circa 3,7 miliarde euro. 

Producătorul german Varta Microbattery, care deţine pe plan local o fabrică de baterii la Braşov, a raportat pentru 2018 o cifră de afaceri de 203,7 mil. lei (43,8 mil. euro), mai mult cu aproape 23% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 4,9 mil. lei (peste 1 mil. euro) şi un număr mediu de 350 de angajaţi, conform datelor publice.

Compania va investi 50 de milioane de lei (10,8 mil. euro) în extinderea producţiei pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive, jumătate din investiţie fiind susţinută printr-un ajutor de stat, arată datele de la Mi­nisterul Finanţelor. Proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive ce vor fi obţi­nute prin noi tehnologii de fabricaţie, iar valoarea ajuto­rului de stat aprobat este de 25,3 milioane de lei, potrivit datelor de la Finanţe.

Varta Microbattery are la nivel global 2.200 de angajaţi, sucursale în 75 de ţări, iar centrele de dezvoltare ale grupului sunt în Europa, Asia şi SUA, potrivit site-ului companiei. Portofoliul de baterii şi acumulatori se adresează domeniului telecomunicaţiilor, celui medical (cum ar fi bateriile pentru aparatele auditive şi pentru peacemakee-uri) şi celui electronic (OEM).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
bursa,
brasov,
fabrica,
angajati,
incepere,
reusita

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.