Partidul UKIP ia apărarea unui parlamentar care recomandă ”stilul oratoric al lui Hitler”

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 11 august 2014 42 afişări

Partidul britanic UKIP a sărit în apărarea unui parlamentar care i-ar fi sfătuit pe potenţiali candidaţi să studieze şi să înveţe din stilul oratoric al lui Adolf Hitler.

Potrivit publicaţiei Mail on Sunday, Bill Etheridge l-a prezentat pe dictatorul nazist ca pe un orator "magnetic şi puternic" care "a realizat multe lucruri". Parlamentarul din West Midlands a făcut aceste afirmaţii într-un seminar al Young Independence Conference, la Birmingham. UKIP a subliniat că Etheridge discuta despre stilul unor mari oratori, relatează BBC News online.

"Uitaţi-vă în trecut la cel mai magnetic şi mai puternic orator din istorie", i-a îndemnat pe participanţi Etheridge, citat de publicaţie. "Când Hitler susţinea discursuri, iar pe multe dintre cele faimoase le-a susţinut la mitinguri, la început mergea înainte şi înapoi, se uită la oameni - se instala tăcerea, aştepta minute în şir uitându-se la oameni, ţinuindu-i cu privirea", a spus parlamentarul. "Ei îi întorceau privirea şi tot aşa, o vreme. Iar apoi erau atât de nerăbdători ca el să înceapă, încât atunci când începea să vorbească îi sorbeau fiecare cuvânt pe care-l spunea", a continuat el.

"Nu spun să copiaţi. Inspiraţi-vă după anumite momente", i-a îndemnat Etheridge.

"Am crezut că nu mă mai poate surprinde nimic, dar acest lucru arată că (liderul UKIP Nigel) Farage a eşuat complet să facă curăţenie în partid", a declarat parlamentarul laburist Mike Gapes pentru Mail on Sunday. "Unul dintre parlamentarii săi îi formează pe tinerii candidaţi să vorbească la fel ca Hitler? Este pur şi simplu de necrezut", a continuat el.

"Bill Etheridge a susţinut un seminar despre vorbirea în public şi a relevat mari oratori din trecut, ca Churchill, Blair, Martin Luther King şi Hitler, ca pe nişte oameni al căror stil, ci nu conţinut, ar putea să-l studieze", a declarat un purtător de cuvânt al UKIP. El a prezentat Mail on Sunday drept un "ziar conservator, terifiat de ascensiunea UKIP şi care pare că nu se va da în lături de la nimic pentru a ataca partidul. Suntem dezamăgiţi, dar nu surprinşi", a adăugat el.

"Într-o perioadă de comemorare plină de meditaţie şi de respect faţă de cei care şi-au dar viaţa în război, atacul de prost gust şi disperat de pe prima pagină a (publicaţiei) Mail on Sunday a Partidului Conservator este cu adevărat dezgustător", a apreciat purtătorul de cuvânt.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
UKIP,
HITLER
/actualitate/partidul-ukip-ia-apararea-unui-parlamentar-care-recomanda-stilul-oratoric-al-lui-hitler-13069628
13069628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.