Parlamentul European a adoptat o rezoluţie privind libera circulaţie în care se face apel la nediscriminare: Toţi lucrătorii din UE sunt trataţi în mod egal

Postat la 16 ianuarie 2014 33 afişări

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluţie privind libera circulaţie, în care li se cere statelor membre să nu-i discrimineze pe muncitorii mobili din UE şi să folosească fondurile europene pentru a promova incluziunea socială.

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie privind libera circulaţie în care se face apel la nediscriminare: Toţi lucrătorii din UE sunt trataţi în mod egal

 Rezoluţia invită statele membre "să respecte dispoziţiile din tratat privind normele UE care reglementează libertatea de circulaţie şi să se asigure că principiile egalităţii şi dreptul fundamental la libertatea de circulaţie sunt respectate pentru toate statele membre".

Parlamentul European "contestă cu fermitate poziţia adoptată de unii lideri europeni, care au solicitat să fie operate modificări şi să fie limitată libera circulaţie a cetăţenilor" şi solicită statelor membre "să evite orice măsuri care ar putea afecta dreptul la libera circulaţie bazat pe legislaţia primară a UE".

Documentul "respinge total orice propunere de a plafona numărul de migranţi din UE", deoarece contrazice principiul din Tratatul privind UE referitor la libera circulaţie a persoanelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parlamentul-european-a-adoptat-o-rezolutie-privind-libera-circulatie-in-care-se-face-apel-la-nediscriminare-toti-lucratorii-din-ue-sunt-tratati-in-mod-egal-11913043
11913043
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.