Părinţii vor putea să îşi ia zile libere plătite atunci când copiii lor nu se duc la şcoală

Autor: Alex Ciutacu Postat la 13 martie 2019 138 afişări

Părinţii vor putea să îşi ia zile libere plătite atunci când copiii lor nu se duc la şcoală

Părinţii copiilor care sunt afectaţi de suspendarea temporară a cursurilor, din cauza vremii sau din alte motive, ar putea beneficia de zile libere plătite, potrivit unei propuneri legislative care a fost înregistrată marţi, 12 martie, la Senat.

Iniţiatorii proiectului sunt deputaţii ALDE Avram Constantin, Calotă Florică Ică, Cătăniciu Steluţa, Cupă Ion şi Lovin Dumitru şi deputatul PSD Boboc Valentin Gabriel.

Această măsură ar urma să se aplice părinţilor indifferent dacă ei activează în mediul privat sau în mediul de stat.

Doar părinţii cu copii care au vârste de până la 12 ani ar putea beneficia de această modificare legislative, iar documentul prevede o indemnizaţie egală cu salariul dintr-o zi lucrătoare.

Doar unul dintre părinţi va putea beneficia, la cerere, de zile libere pe durata în care cursurile sunt suspendate. Cererea se poate face printr-o declaraţie pe proprie răspundere semnat de ambii părinţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parinti,
copii,
suspendare,
proiect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.