PARADOXAL: Tricourile Spice Girls, vândute în scopuri umanitare, realizate de muncitori obligaţi să muncească pentru salarii mizere

Postat la 22 ianuarie 2019 38 afişări

O linie de tricouri Spice Girls vândută în scopuri umanitare este realizată de oameni din Bangladesh obligaţi să muncească pentru salarii mizere, în condiţii ce îi expun la abuzuri şi hărţuiri verbale, arată o anchetă publicată de The Guardian.

PARADOXAL: Tricourile Spice Girls, vândute în scopuri umanitare, realizate de muncitori obligaţi să muncească pentru salarii mizere

Produsele din linia Spice Girls oferite spre vânzare în beneficiul organizaţiei umanitare Comic Relief sunt fabricate în Bangladesh, unde femeile sunt plătite cu echivalentul sumei de 0,40 de euro pe oră, arată investigaţia publicată de ziarul britanic.

 

Tricourile, imprimate cu textul "#IWannaBeASpiceGirl" (VreauSăFiuOSpiceGirl), au fost realizate de femei care au declarat jurnaliştilor că sunt obligate să muncească până la 16 ore pe zi şi, atunci când nu îşi îndeplinesc norma, primesc din partea managerilor apelative ca "fiice de prostituate".

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzare,
spice girls,
tricouri,
munca,
obligare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.