Paisprezece arestări într-o "operaţiune antiteroristă" comună a Spaniei şi Marocului vizând SI

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 25 august 2015 44 afişări

Paisprezece persoane au fost arestate marţi într-o "operaţiune antiteroristă" efectuată în comun de către Spania şi Maroc, vizând destructurarea unei reţele de recrutare a unor combatanţi pentru Statul Islamic (SI) în Siria şi Irak, a anunţat Ministerul spaniol de Interne, relatează AFP online.

Agenţi din cadrul serviciilor de informaţii - Comisariatul General pentru Informaţii al Poliţiei Spaniole şi Direcţia Generală marocană pentru Supravegherea Terorismului - "au arestat astăzi (marţi) 14 persoane în localităţile San Martin de la Vega (comunitatea Madridului), în Spania, şi la Fez, Casablanca, Nador, Al Hoceima şi Driouech în Maroc", a precizat ministerul.

"Persoanele arestate făceau parte dintr-o reţea de recrutare şi trimitere de combatanţi străini care urmau să se alăture organizaţiei teroriste Daesh (acronimul arab al Statului Islamic)" în regiunile din Siria şi Irak aflate sub controlul grupării extremiste, se arată în comunicat.

"Operaţiunea continua", a anunţat ministerul marţi dimineaţa, fără să ofere alte detalii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
MAROC,
STATUL ISLAMIC
/actualitate/paisprezece-arestari-intr-o-operatiune-antiterorista-comuna-a-spaniei-si-marocului-vizand-si-14687528
14687528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.