PAID a platit prima dauna totala. Unde a avut loc si cat a costat dezastrul?

Autor: Ana Raduta Postat la 02 august 2011 16 afişări

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a platit ieri, la Avrig, in judetul Sibiu, prima dauna totala, in valoare de 20.000 de euro.

Polita de asigurare obligatorie a fost incheiata in data de 28 decembrie 2010, cu intrare in vigoare in data de 1 ianuarie 2011, pentru o locuinta de tip A (locuinta construita din materiale supuse unui tratament termic), situata pe Valea Avrigului. Despagubirea a fost platita ca urmare a distrugerii totale a locuintei, in urma inundatiei produse in localitatea Avrig in noaptea de 10 spre 11 iunie 2011.

Compania care a vandut polita de asigurare in numele PAID si care s-a ocupat de instrumentarea dosarului de dauna este Credit Europe Asigurari. Despagubirea acordata de PAID pentru dauna totala de la Avrig vine sa sublinieze faptul ca riscurile de dezastre la care este supusa România pot fi gestionate, iar sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor reprezinta un instrument important si sigur in reducerea gradului de expunere a populaţiei la aceste riscuri", spune directorul general al PAID, Marius Bulugea.

Inundatia produsa pe valea raului Avrig la aceeasi data a afectat cinci locuinte, dintre care doua au fost distruse in totalitate. Una dintre aceste doua locuinte era asigurata printr-o polita obligatorie, pentru care PAID a achitat despagubirea in valoare de 20.000 de euro. Locuinta a fost construita in anul 1995 si avea toate autorizatiile necesare. Potrivit celor inscrise in dosarul de dauna si declaratiilor reprezentantilor Primariei Avrig, proprietarul nu va mai putea reconstrui locuinta in aceeasi zona, care este expusa riscului de inundatii.

"Riscul de inundaţii s-a transformat in certitudine, in România ultimilor ani. Nu ne mai punem problema daca vom avea inundaţii, ci când anume se vor produce acestea. Cred, in continuare, ca principalul obstacol in dezvoltarea portofoliului PAID consta in asimilarea poliţei de asigurare cu sanctiunile prevazute de legislatie", a mai spus Bulugea.

In orasul Avrig sunt 5.979 de locuinte, insa polite PAD au fost incheiate doar pentru 201 dintre acestea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PAID,
plata,
dauna,
dezastru
/actualitate/paid-a-platit-prima-dauna-totala-unde-a-avut-loc-si-cat-a-costat-dezastrul-8557930
8557930
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.