Păcăleala taxelor marca PSD-ALDE

Postat la 22 ianuarie 2018 265 afişări

În 2018, în România ar fi trebuit să curgă lapte şi miere potrivit programului de guvernare PSD-ALDE. Salariile şi pensiile să crească, iar taxele şi contribuţiile să scadă. Numai că, unele dări au fost înlocuite cu altele şi mai multe beneficii fost au amânate.

Păcăleala taxelor marca PSD-ALDE

Calculele analiştilor arată o mare parte din contribuabili vor trebui să plătească mai mult la stat începând din acest an.

După ce au promis creşterea salariilor cu până 25 de procente din 2018 ca urmare a noii legi a salarizării, guvernarea PSD a mutat toţi banii în plus din buzunarul angajaţilor în cel al statului, prin transferul contribuţiilor la angajaţi.

Nu este singura păcăleală de tip "ţeapă" dată de social-democraţi după instalarea la Palatul Victoria. PSD a promis, de exemplu, eliminarea impozitului pe veniturile medicilor, dar a uitat să o aplice.

Introducerea supraccizei la carburanţi a adus scumpiri în lanţ, iar timbrul de mediu va fi înlocuit cu o nouă taxă auto.

MĂSURI FISCALE AMÂNATE

-scăderea TVA de la 19% la 10%

-eliminarea impozitului pe venit pentru medici

-eliminarea impozitului de 5% pe dividende

OBLIGAŢII NOI

- supraacciza de 7 eurocenţi pe litrul de carburant

- trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat

- taxarea veniturilor extrasalariale

- impozit pe profit

- contul separat de TVA

Sursa: realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.