(P) O afacere românească contribuie la digitalizarea sistemului european de sănătate

Postat la 30 septembrie 2022 56 afişări

(P) O afacere românească contribuie la digitalizarea sistemului european de sănătate

În ultimele două decenii, multe spitale şi sisteme de sănătate au adoptat tehnologii digitale în diverse domenii. Cu toate acestea, în general, s-a mers pe o abordare fragmentată, pe procese. Instalarea sistemelor de evidenţă electronică a datelor medicale, crearea de aplicaţii pentru consultaţii online şi încercarea adoptării de tehnologii disruptive, cum ar fi inteligenţa artificială (AI), Machine Learning (ML) sunt doar câteva dintre exemplele de automatizări din domeniul sănătăţii.

„Pandemia COVID-19 a modificat în mod semnificativ status quo-ul pentru industria serviciilor de sănătate. Asistenţa medicală şi consultaţiile virtuale au devenit modelul nu doar de necesitate, ci şi de preferinţă al pacienţilor. Dar această schimbare nu a fost atât de bruscă pe cât ar putea părea. Pandemia a fost un accelerator al mai multor tendinţe în ceea ce priveşte preferinţele consumatorilor. În faţa acestor realităţi, spitalele şi sistemele de sănătate aleg să-şi adapteze modelul de business, bazându-se pe noile tehnologii, pentru că doar aşa pot rămâne competitive, în timp ce oferă servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Astfel, a devenit necesar să accelerăm dezvoltarea unor tehnologii orientate către consumator. htss creează şi implementează astfel de soluţii pentru un spectru larg de provocări specifice companiilor care activează în domeniul sănătăţii .”, afirmă  Valentin Preda, Board Member htss

Servicii medicale de oriunde, oricând

Cu telemedica, atât medicii cât şi pacienţii îşi pot gestiona conturile şi programul de oriunde. Istoricul medical este actualizat continuu şi disponibil de pe orice dispozitiv, astfel încât consultaţia virtuală poate fi realizată de oriunde. Datorită procesului de gestionare a timpului şi al efortului din partea utilizatorilor, telemedica este soluţia potrivită pentru orice organizaţie care doreşte să-şi îmbunătăţeasca managementul programărilor şi productivitatea.

Software pentru gestiunea fluxurilor interne şi externe ale spitalelor şi clinicilor

Omnimedica a fost creată de htss pentru a ajuta managementul unui spital sau al unei clinici să gestioneze activităţile curente specifice domeniului. De la proceduri medicale, la pontaje, la managementul performanţei, până la evaluarea calităţii serviciilor, omnimedica acoperă o paletă ofertantă de soluţii software pentru un management eficient al organizaţiei.

Farmacii digitalizate

Soluţia Pharmaceutical dezvoltată de către htss reuneşte elemente din managementul de business cu cel farmaceutic. Această congruenţă creată de htss, îi ajută vizibil, atât pe farmacişti, cât şi pe managerii de farmacii în gestionarea activităţilor curente. Cu pharmaceutical ai totul într-un singur loc, fie că vorbim despre relaţiile cu furnizorii, statusul comenzilor şi al stocurilor, alocarea preţurilor sau creşterea oportunităţilor de vânzări. Mai mult, datorită istoricului pacientului, farmacistul poate găsi şi recomanda rapid cele mai potrivite medicamente.

shiftin - aplicaţia de programare şi gestiune a turelor de lucru

Cu shiftin, managerii de spitale sau clinici scapă de corvoada planificării şi gestionării turelor de lucru. Soluţia dezvoltată de către htss automatizează inteligent şi colaborativ acest proces prin shiftin. Angajaţii îşi stabilesc turele direct în aplicaţia vizibilă pentru întreaga echipă, astfel încât toţi membrii sunt informaţi în timp real de programul celorlalţi. Mai mult, aplicaţia are funcţionalităţi de comunicare, pontare, notificare şi raportare. Datorită experienţei de utilizare prietenoase, shiftin a fost adoptat rapid în organizaţii, fiind un tool foarte eficient şi apreciat de către angajaţi.

Despre High-Tech Systems & Software

Htss este o companie IT&C specializată în furnizarea de soluţii software de business. Înfiinţată în 2012, htss şi-a dezvoltat rapid portofoliul de clienţi datorită preocupării pentru inovare, suport rapid şi de calitate. Astăzi, portofoliul companiei numără peste 1000 de clienţi din 11 ţări, printre cele mai căutate soluţii proprii fiind: Pharmaceutical – software de gestiune a farmaciilor; telemedica – soluţie de telemedicină; omnimedica – solutie software pentru clinici si spitale; shiftin – software de planificare automata a turelor de lucru sau mindclass – platformă de e-learning.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.