Ordonanţa de Urgenţă 14/2017 a fost atacată în instanţă. Abrogarea OUG 13, în pericol

Postat la 15 februarie 2017 717 afişări

Ordonanţa de urgenţă 14 prin care a fost abrogată OUG 13 privind modificarea codurilor penale a fost atacată la instanţa de contencios administrativ. În alte două cauze, inculpaţii din dosare au cerut sesizarea CCR în legătură cu aceeaşi ordonanţă.

Ordonanţa de Urgenţă 14/2017 a fost atacată în instanţă. Abrogarea OUG 13, în pericol

La Curtea de Apel Bucureşti a fost înregistrată pe 10 februarie o cerere de suspendare a ordonanţei de urgenţă nr. 14, la Secţia contencios administrativ şi fiscal, acţiunea fiind introdusă de o persoană fizică. Până în prezent instanţa nu a stabilit un termen în acest caz.

Specialiştii susţin că ordonanţa de urgenţă nu este un act administrativ ci unul normativ cu putere de lege, neputând fi suspendat de la aplicare de către instanţele din România.

Într-o altă cauză aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în care mai multe persoane sunt cercetate pentru despăgubiri ilegale, un inculpat a cerut sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa ordonanţei de urgenţă prin care a fost abrogată ordonanţa 13, care prevedea modificarea codurilor penale, printre prevederi fiind abuzul în serviciu pentru care se stabilise pragul de 200. 000 de lei, sumă de la care puteau fi făcute cercetări pentru această infracţiune.

O altă cauză în care a fost atacată OUG 14 este pe rolul unei instanţe din Timişoara.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.