Oraşul din România care nu se mai opreşte din dezvoltare. Un gigant internaţional anunţă o investiţie de 125 mil. euro, care va crea şi sute de locuri de muncă

Autor: Bogdan Alecu Postat la 28 iunie 2022 311 afişări

Oraşul din România care nu se mai opreşte din dezvoltare. Un gigant internaţional anunţă o investiţie de 125 mil. euro, care va crea şi sute de locuri de muncă

Compania Andreas STIHL Power Tools SRL, companie subsidiară a holdingului Andreas STIHL AG&Co. KG. din Germania, intenţionează să construiască in Oradea, in Parcul Industrial Euobusiness I, din str. Borşului, o nouă locaţie de producţie in valoare de 125 mil. euro, pe o suprafaţă de teren de aproximativ 147.000 mp.

Această investiţie se va realiza etapizat si a rezultat in urma unor negocieri directe, reprezentând cea mai importantă investitie de la infiinţarea Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea SA. până in prezent.

Contractul privind investiţia s-a semnat azi, 28.06.2022, de către reprezentanţii Primăriei Municipiului Oradea, reprezentanţii Societăţii ADLO SA., respectiv reprezentanţii Societăţii Andreas STIHL Power Tools SRL.

Compania STIHL activează in domeniul fabricării de echipamente electrice pentru exterior, pentru profesionişti si consumatori exigenti, şi şi-a exprimat intenţia de a desfăşura in Parcul industrial EBP I activităţile specifice domeniului de activitate şi a oricăror altor activităţi conforme cu Regulamentul de funcţionare al parcului industrial.

Compania preconizează inceperea producţiei in Oradea la jumătatea anului 2024, urmând a genera pentru inceput un număr de 150 de locuri de muncă.

” Aceasta reprezintă o investiţie strategică pentru municipiul Oradea. Conceptul de business promovat, facilităţile oferite investitorilor dar şi buna colaborare dintre mediul public si cel privat au avut un rol esenţial in evoluţia si dezvoltarea economică a municipiului Oradea. ADLO s-a dovedit a fi un model de succes, respectiv un catalizator al dezvoltării economice al judetului Bihor, atingând un total de investitii atrase până in prezent de 0,55 miliarde Euro” a declarat primarul municipiului Oradea Florin Birta.

Reprezentanţii companiei STIHL au ales Oradea datorită poziţionării geografice.

„STIHL realizează o mare parte din vânzările sale de baterii în regiunea europeană. Oraşul Oradea ne-a convins nu doar prin conectarea optimă la pieţele care sunt importante pentru noi, ci şi prin infrastructura dezvoltată corect şi condiţiile economice bune”, a declarat Martin Schwarz, membru executiv STIHL pe producţie şi achiziţii.

Această investiţie reprezintă incă o dovadă a deschiderii si efortului depus de municipalitate in dezvoltarea infrastructurii oraşului şi a facilităţilor oferite, acesta fiind un factor decisiv pentru investitori, atât in ceea ce priveşte serviciile oferite precum şi datorită proiectelor dezvoltate de către ADLO din ultimii ani.

”Suntem recunoscători pentru buna colaborare şi dorim să mulţumim pe această cale Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR N-V) pentru recomandarea parcurilor industriale din Oradea investitorilor străini”, a spus Alina Silaghi director general ADLO S.A.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oradea,
investitie,
atragere,
parcuri,
dezvoltare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.