Oraşul Cluj-Napoca ar putea fi traversat de un pasaj rutier subteran de 2,7 km

Postat la 24 iulie 2013 156 afişări

Primăria Cluj-Napoca analizează posibilitatea construirii unui pasaj rutier subteran, care să traverseze municipiul pe o lungime de 2,7 kilometri, pe sub centrul oraşului, costurile proiectului fiind cuprinse între 329 de milioane de euro şi 492 de milioane de euro.

Oraşul Cluj-Napoca ar putea fi traversat de un pasaj rutier subteran de 2,7 km

 Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, în şedinţa Comisiei de Urbanism, că municipalitatea a comandat un studiu privind construirea unui pasaj rutier subteran, pe sub centrul municipiului, pe o lungime de 2,7 kilometri.

"Sunt trei variante de lucru, cu costuri cuprinse între 329 de milioane de euro şi 492 de milioane de euro. Prima variantă ar fi cea optimă, pornind de pe strada Clinicilor până la Biserica Sfântul Petru, în cartierul Mărăşti. Soluţiile tehnice vor intra în analiza departamentelor din Primărie şi apoi vom decide în ce măsură se poate intra în etapele următoare, de pregătire a studiilor de prefazibilitate şi fezabilitate. Este un proiect care va fi finanţat din fonduri europene şi se va întinde pe două cicluri bugetare ale UE, începând din 2014, dar va presupune şi o finanţare naţională şi locală. Proiectul poate fi realizat în 53 de luni din momentul demarării lucrărilor, plus o perioadă anterioară de pregătire a proiectului şi a licitaţiei", a spus Boc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/orasul-cluj-napoca-ar-putea-fi-traversat-de-un-pasaj-rutier-subteran-de-2-7-km-11150683
11150683
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.