Oraşul care interzice construirea unui restaurant McDonald's lângă unul dintre cele mai importante monumente ale sale

Autor: Ioana Matei Postat la 02 august 2019 671 afişări

Oraşul care interzice construirea unui restaurant McDonald's lângă unul dintre cele mai importante monumente ale sale

Ministrul Culturii din Italia a declarat recent că a interzis construcţia unui restaurant McDonald's în apropierea Băilor lui Caracalla din Roma, iar primarul Virgina Raggi a declarat „că minunile Romei trebuie protejate”, potrivit unui articol publicat de Reuters.

Ministrul Culturii Alberto Bonisali şi-a anunţat decizia într-o postare pe Facebook după ce administraţia locală a protestat împotriva noţiunii de a servi burgeri într-o zonă arheologică care care găzduieşte băile din secolul al treilea A.D.

McDonald's nu a răspuns imediat solicitării de a răspunde la comentarii, potrivit Reuters.

Lanţul de restaurante are mai mult de 40 de unităţi în capitala Italiei, câteva dintre acestea aflate în apropierea unor obiective turitice precum Piaza Navona, Piazza di Spagna şi Vatican.

În 1986, intelectuali şi personalităţi TV s-au luptat, în cele din urmă în van, împotriva deschiderii primul restaurant McDonald's în Piazza di Spagna, numind asta o ofensă adusă culturii mâncării italiene tradiţionale.

În cazul restaurantului ce ar fi fost deschis în zona Băilor lui Caracalla, media italiene au scris că acesta s-ar fi întins pe 800 de metri pătraţi.

Potrivit site-ului statista.com, Italia se află pe locul patru din punctul de vedere al numărului de restaurante din Uniunea Europeană, care a ajuns la 578, această piaţă fiind depăşită de Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
interzicere,
construire,
italia,
important

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.