Avatar, un detector de minciuni cu inteligenţă artificială, va fi folosit pentru securitate aeroporturilor

Postat la 02 august 2019 24 afişări

Compania Discern Science International lucrează la comercializarea unui detector de minciuni cu inteligenţă artificială, care urmează să fie folosit pentru securitatea în aerporturi, relatează site-ul publicaţiei Financial Times.

Avatar, un detector de minciuni cu inteligenţă artificială, va fi folosit pentru securitate aeroporturilor

În program va fi incorporat un agent de securitate virtual care va pune întrebări călătorilor.

Dispozitivul, care a fost testat pe serviciile de securitate de la frontieră şi din aeroporturi, este creat pentru a face procesul de scanare mult mai eficient şi pentru a indentifica persoanele cu intenţii periculoase sau ilegale.

Avatarul, a cărei "faţă" apare pe ecran, va întreba călătorii o serie de întrebări pre-configurate şi va analiza dacă aceştia mint sau nu. Răspunsurilor vor fi filmate, apoi va urma un proces de analiză a informaţiilor, inclusiv în funcţie de expresia facială, tonul vocii şi răspunsurile verbale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
securitate,
folosire,
inteligenta,
minciuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.