Raport MAI în cazul Caracal. Procedurile au fost încălcate în serie. Poliţiştii şefi au anunat cazul doar pe grup de whatsapp intern/ Un şef al IPJ Olt a stat în şedinţe de bilanţ, desi fusese informat că Alexandra cere ajutor

Postat la 01 august 2019 312 afişări

Raportul MAI privind modul de intervenţie în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu arată că operatorii 112, dar şi poliţiştii din teren, precum şi cei din conducerea IPJ Olt au încălcat numeroase proceduri. Operatorul 112 de la IPJ Olt lucrează singur pe o tură de 24 de ore, mai arată documentul.

Raport MAI în cazul Caracal. Procedurile au fost încălcate în serie. Poliţiştii şefi au anunat cazul doar pe grup de whatsapp intern/ Un şef al IPJ Olt a stat în şedinţe de bilanţ, desi fusese informat că Alexandra cere ajutor

Tatăl Alexandrei Măceşanu a anunţat dispariţia fiicei sale miercuri, la ora la 20:30, poliţiştii au început cercetările abia a doua zi

Deşi tatăl victimei a anunţat dispariţia Alexandrei Măceşanu miercuri, 24 iulie 2019, la 20:30, cercetările în acest caz au început abia a doua zi dimineaţă, la 8:30, debutând tardiv, arată concluziile raportului Ministerului Afacerilor Interne.

"Neraportarea situaţiei de către ofiţer şefului său ierarhic a avut drept consecinţă faptul că în intervalul orar 08.30 – 11.00, din data de 25.07.2019, acţiunile operative au fost efectuate doar de către şeful postului de poliţie, fără a fi angrenaţi aţi poliţişti în sprijin, operaţiunile derulându-se pe o arie restrânsă. Şeful Poliţiei Municipiului Caracal, deşi a luat la cunoştinţă de eveniment de la şeful P.P. Dobrosloveni la ora 08.30 de dispariţia minorei, iar la 11.45 fiind informat că aceasta a apelat prin SNUAU 112 şi a solicitat ajutor reclamând că a fost răpită şi violată, ofiţerul s-a limitat ca la ora 12.15 să apeleze pe reţeaua internă de telefonie a MAI pe adjunctul şefului I.P.J. Olt, ocazie cu care secretara acestuia din urmă i-a precizat că ambii adjuncţi ai şefului inspectoratului sunt ieşiţi din unitate, cel aflat la comandă aflându-se la bilanţul Poliţiei oraşului Scorniceşti", se arată în documentul, intrat în posesia MEDIAFAX.

Totodată, şeful Poliţiei Municipiului Caracal nu i-a cerut secretarei să îi transmită ofiţerului aflat la conducerea inspectoratului un mesaj cu privire la situaţia de fapt sau să îl apeleze personal pe telefonul mobil pentru a-i raporta despre eveniment. Astfel, ofiţerul nu a raportat situaţia şefilor ierarhici şi a limitat astfel implicarea mai multor agenţi în cazul de dispariţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caz,
ipj,
olt,
politisti,
mai

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.