„Opt din 10 morţi sunt decese COVID”. Cum au ajuns zeci de familii să îngroape şi câte trei rude într-o săptămână

Postat la 26 octombrie 2021 77 afişări

„Opt din 10 morţi sunt decese COVID”. Cum au ajuns zeci de familii să îngroape şi câte trei rude într-o săptămână

Valul patru al pandemiei de coronavirus nu a sufocat doar spitalele din România, ci a umplut şi cimitirele. România a înregistrat săptămâna trecută peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19, iar cea mai neagră zi a fost 19 octombrie, când 574 de persoane au murit.

Alexandru Ruş, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Române Funerare, mărturiseşte într-un interviu pentru Gândul că patronii firmelor de pompe funebre au ajuns în punctul în care nu mai pot gestiona situaţia. În ultimele săptămâni, 8 din 10 morţi care au ajuns la firmele de pompe funebre sunt decese de COVID.

„A crescut semnificativ numărul de morţi COVID-19 comparativ cu valurile precedente. Este o problemă reală. Dacă până acum aveam câte un caz de deces confirmat cu COVID, să spunem unu sau două decese din 10, în ultimele trei săptămâni, am ajuns să înregistrăm în jur de opt morţi din 10 cu SARS-CoV-2. Cu greu facem faţă, pentru că există lipsă de personal pe partea de COVID-19. Unii s-au îmbolnăvit, la rândul lor, de COVID şi nu mai pot lucra, pentru că şi noi suntem foarte expuşi”, spune Alexandru Ruş, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Române Funerare şi proprietar al unei firme de pompe funebre.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decese,
exclusiv

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.