Opriţi legea retrocedărilor şi interziceţi cesionarea drepturilor litigioase!

Autor: Roxana Pricop Postat la 17 aprilie 2013 32 afişări

Soarta a un milion de români, a unor terenuri şi păduri de 10 mld. euro nu poate fi decisă fără o dezbatere în Parlament.

Opriţi legea retrocedărilor şi interziceţi cesionarea drepturilor litigioase!

Cea mai mare bulă speculativă a următorului deceniu cu păduri şi terenuri de peste 10 miliarde de euro care vor putea fi cumpărate cu puncte de la stat este pe cale să se nască prin noua lege a retrocedărilor.

O problemă cu asemenea implicaţii pentru economia României, dar şi pentru cei aproape un milion de români care ar trebui să beneficieze de această lege, nu poate rezolvată fără o dezbatere publică şi în Parlament.

Dacă nu interziceţi cesiunea dosarelor şi a punctelor, tot samsarii şi camarila politică vor câştiga cel mai mult şi nu foştii proprietari, la fel cum s-a întâmplat şi cu Fondul Proprietatea. După mafia cupoanelor de privatizări de la începutul anilor nouăzeci şi după mafia samsarilor cu acţiuni la Fondul Proprietatea, românilor li se pregăteşte acum o nouă „afacere“, cea a retrocedărilor cu puncte. Cei conectaţi politic îi vor spolia pe cei care deţin drepturi litigioase, ca şi în cazul cuponarilor şi al retrocedărilor prin FP.

Prin noua lege de restituiri pentru care Guvernul vrea să îşi asume azi răspunderea în Parlament, Executivul vrea să înfiinţeze un fond naţional imo­biliar în care statul să verse păduri şi terenuri estimate la 10 miliarde de euro pe care le va scoate la licitaţii video pe internet şi care vor putea fi cumpărate pe puncte de foştii proprietari.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/opriti-legea-retrocedarilor-si-interziceti-cesionarea-drepturilor-litigioase-10756366
10756366
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.