OpenAI se apropie de vânzări anuale de 1 miliard de dolari, pe măsură ce ChatGPT continuă să ia avânt în rândul utilizatorilor

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 30 august 2023 42 afişări

OpenAI se apropie de vânzări anuale de 1 miliard de dolari, pe măsură ce ChatGPT continuă să ia avânt în rândul utilizatorilor

OpenAI este pe cale să obţină venituri anuale de 1 miliard de dolari, pe măsură ce companiile adoptă tehnologia din spatele ChatGPT, robotul bazat pe inteligenţa artificială generativă care a declanşat un val de investiţii în AI, scrie Bloomberg.

Start-up-ul susţinut de Microsoft Corp. obţine venituri lunare de aproximativ 80 de milioane de dolari, a declarat o persoană informată despre acest subiect, care a cerut să vorbească sub anonimat. The Information a relatat pentru prima dată despre veniturile OpenAI, inclusiv despre pierderea companiei de aproximativ 540 de milioane de dolari în 2022 în procesul de dezvoltare a GPT-4 şi ChatGPT.

OpenAI este considerată una dintre cele mai importante companii aflate în fruntea AI generative, tehnologie capabilă să creeze conţinut divers bazat pe indicaţiile utilizatorului. De la debutul ChatGPT din noiembrie, OpenAI a lucrat cu mai multe companii, de la firme tinere la corporaţii importante, pentru a încorpora tehnologia în afacerile şi produsele lor.

În această lună, a lansat o versiune corporativă a ChatGPT cu funcţii suplimentare şi garanţii de confidenţialitate, cel mai important efort al startup-ului de până acum pentru a atrage o gamă largă de clienţi din mediul de afaceri şi pentru a creşte veniturile din cel mai cunoscut produs al său.

Lansarea ChatGPT Enterprise reprezintă un pas înainte în planurile OpenAI de a face bani din chatbotul său, care este extrem de popular, dar foarte costisitor pentru operare, deoarece modelele robuste de inteligenţă artificială necesită multă putere de calcul. Startup-ul cu sediul în San Francisco a luat deja câteva măsuri pentru a genera venituri din ChatGPT, cum ar fi vânzarea unui abonament premium şi oferirea accesului plătit al companiilor la interfaţa sa de programare a aplicaţiilor, pe care dezvoltatorii o pot folosi pentru a adăuga chatbotul în alte aplicaţii.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.