ONU: amploarea crimelor din Ucraina este „şocantă”

Autor: Petru Mazilu Postat la 12 mai 2022 20 afişări

Şeful ONU pentru drepturile omului consideră că amploarea crimelor din Ucraina este „şocantă", potrivit Sky News.

ONU: amploarea crimelor din Ucraina este „şocantă”

Şeful ONU pentru drepturile omului a declarat că o mie de cadavre au fost recuperate într-o zonă din capitala ucraineană Kiev în ultimele săptămâni, adăugând că multe dintre cazurile pe care le verifică de când a început invazia rusească pot fi considerate crime de război.

„Amploarea crimelor, inclusiv indicii de execuţii sumare în zonele din nordul Kievului, este şocantă", a declarat Michelle Bachelet în faţa Consiliului pentru Drepturile Omului, cu sediul la Geneva, prin intermediul unei legături video.

Consiliul pentru Drepturile Omului decide joi dacă va însărcina anchetatorii cu o investigaţie oficială a evenimentelor care au avut loc la Kiev şi în alte regiuni în februarie şi martie.

Rusia neagă că ar fi vizat civili şi descrie acţiunea din Ucraina ca pe o „operaţiune militară specială" pentru a dezarma ţara şi a o scăpa de „nazişti”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
onu,
crime,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.