ONU: 300 de oameni au murit în conflictul din estul Ucrainei în ultimele zece zile

Autor: Gaidau Ion Postat la 01 noiembrie 2014 52 afişări

Conflictul din estul separatist prorus al Ucrainei s-a soldat cu 4.035 de morţi în peste şase luni şi jumătate, dintre care aproximativ 300 în ultimele zece zile, potrivit unui nou raport al ONU care ilustrează fragilitatea armistiţiului încheiat la începutul lui septembrie.

Ultimul bilanţ, din 21 octombrie, anunţa 3.724 de morţi, această cifră incluzându-i şi pe cei 298 de morţi în urma prăbuşirii avionului malaysian doborât în iulie de o rachetă într-o zonă controlată de separatiştii proruşi.

Peste 930.000 de persoane au fugit din propriile case în regiunile Doneţk şi Lugansk, dintre care 442.219 sunt strămutate în interiorul ţării, iar 488.466 în ţările vecine, în principal în Rusia.

Raportul este publicat cu două zile înainte de alegerile organizate de separatişti în teritoriile pe care le controlează. Aceste alegeri "constituie o frână pentru negocierile de pace şi vor avea un impact negativ asupra situaţiei umanitare din zonele afectate de conflict", subliniază raportul.

Acesta din urmă critică de asemenea decizia "unilaterală" a Rusiei de a trimite un nou convoi umanitar populaţiei din estul Ucrainei, "care riscă să exacerbeze o situaţie deja periculoasă" în această zonă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
CRIZA,
CONFLICT,
onu
/actualitate/onu-300-de-oameni-au-murit-in-conflictul-din-estul-ucrainei-in-ultimele-zece-zile-13483450
13483450
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.