Viktor Orban retrage proiectul privind taxa pe Internet

Autor: Iuliana Enache Postat la 31 octombrie 2014 42 afişări

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat vineri că proiectul de taxă pentru utilizarea Internetului, care a provocat un val de nemulţumire, "nu poate fi adoptat în forma sa actuală" şi a promis o "consultare naţională" în ianuarie.

"Taxa pe Internet nu poate fi introdusă în forma sa actuală (...) Nimic nu poate fi validat în aceste circumstanţe", a explicat premierul conservator într-un interviu acordat postului public de radio.

După o primă mobilizare duminică, zeci de mii de persoane au defilat marţi la Budapesta pentru a contesta proiectul de taxare a transferului pe Internet, pe care criticii săi îl consideră liberticid. Aceste manifestaţii sunt printre cele mai importante de la preluarea puterii de către Orban, în 2010.

Opozanţii au anunţat organizarea unei manifestaţii "de celebrare" vineri seara.

Înaintea iniţiativei anunţate vineri de premierul conservator, partidul său FIDESZ a încercat fără succes să dezamorseze criza, promiţând că taxa va fi plafonată la un echivalent de aproximativ 2 euro pe lună pentru consumatorii privaţi.

Noul impozit, care ar urma să facă obiectul unui vot în Parlament la 17 noiembrie, a fost criticat sever de Comisia Europeană.

Contestarea taxei pe Internet are loc în timp ce Orban, promotorul unor reforme controversate în privinţa presei şi justiţiei în primul mandat, se află în colimatorul Statelor Unite, care denunţă un regres al statului de drept în Ungaria.

Washingtonul a declarat indezirabili pe teritoriul său şase oficiali pe care administraţia Obama îi suspectează de corupţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
INTERNET,
TAXĂ
/actualitate/viktor-orban-retrage-proiectul-privind-taxa-pe-internet-13481614
13481614
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.