Omul care a instrumentat unul dintre cele mai mari jafuri din lumea cripto iese la lumină: După un an de tăcere de la marea lovitură, o tranzacţie de peste 150 de milioane de dolari a pus comunitatea criptomonedelor pe jar

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 24 ianuarie 2023 5258 afişări

Omul care a instrumentat unul dintre cele mai mari jafuri din lumea cripto iese la lumină: După un an de tăcere de la marea lovitură, o tranzacţie de peste 150 de milioane de dolari a pus comunitatea criptomonedelor pe jar

Un portofel digital de care este legat unul dintre cele mai grave atacuri cibernetice din istoria industriei cripto a cumpărat monede digitale convenţionale într-o tranzacţie de 150 de milioane de dolari. Este prima dată când la aproape un an de la marea lovitură fondurile furate au fost folosite, scrie Bloomberg.

Luni, comunitatea cripto a început să observe date din blockchain care arată că banii au fost convertiţi în Ether prin intermediul plaformei financiare Lido.

Lido este cea mai importantă platformă financiară descentralizată după valoarea criptomonedelor aflate pe platformă. Conform estimărilor valoarea totală a activeleor cripto din interiorul Lido se ridică la nu mai puţin de 8,25 miliarde de dolari.

Datele semnalează că hackerul care a dat lovitura în februarie a cumpărat Wrapped Staked Ether cu milioanele de dolari, pe care e i-a folosit ca garanţie penru un împrumut de 13 milioane de dolari în stablecoin şi care în final au fost folosiţi pentru a cumpăra mai mult Staked Ether.

În februarie 2022 hackerii au lovit Wormhole (o plaformă care facilitează transferal de active digitale – n.r) de unde au furat aproximativ 320 de milioane de dolari, acesta fiind unul dintre cele mai mari atacuri cibernetice din universul cripto. Gigantul Jump, unul dintre cei mai mari jucători din industriee şi un susţinător al platformei Wormhole,  s-a ocupat atunci de rambursarea pierderilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.