Omer Tetik il va inlocui pe Murat Sabaz la sefia Credit Europe Bank Romania

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 16 noiembrie 2010 94 afişări

Omer Tetik a fost nominalizat marti de AGA Credit Europe Bank Romania pentru functia de presedinte al bancii si presedinte al Consiliului de Administratie, in locul lui Murat Sabaz, care va continua sa activeze ca membru in CA si va coordona toate investitile financiare ale Credit Europe Group in Romania.

Tetik, pana in prezent prim-vicepresedinte al bancii, face parte din conducerea executiva din 2000 si a condus de-a lungul timpului diviziile Treasury, Financial institutions, Retail Banking si Carduri.

Presedintele in exercitiu, Murat Sabaz, isi va continua mandatul in Consiliul de Administratie si va gestiona activitatea investionala a tututor entitatilor detinute de catre grup in Romania, incluzand Credit Europe Leasing SA, Credit Europe Ipotecar SA si Credit Europe Asigurari SA.

Actionarii au decis si alegerea lui Murat Basbay, noul CEO al Credit Europe Group, in functia de membru al Consiliului de Administratie al Credit Europe Bank Romania. Schimbarile aprobate de catre AGA in sedinta de marti vor fi supuse aprobarii BNR.

Credit Europe Bank este filiala locala a Credit Europe Group, controlat de miliardarul turc Husnu Ozyegin. Grupul, cu sediul in Olanda, reuneste toate afacerile din afara Turciei ale Finansbank, banca fondata de Ozyegin in anii '80. Conform editiei din martie a topului Forbes, Ozyegin (65 de ani) avea o avere estimata la 3 miliarde de dolari, din afaceri financiare, in comert si hotelarie.

In Romania, banca are 1.300 de angajati si 90 de sucursale, incheind anul 2009 cu pierderi de 14,64 milioane de lei (3,45 milioane de euro), conform standardelor contabile internationale IFRS. Activele erau la sfarsitul anului trecut de 5,77 miliarde de lei (4,14 miliarde de euro). Expunerea de credit pe Romania reprezenta 19% din expunerea totala a grupului, de 10,18 miliarde de euro, mai mult decat expunerea pe Turcia (17%), dar in scadere de la 22% in 2008. Punctul forte al afacerilor Credit Europe in Romania il reprezinta cardurile de credit CardAvantaj, cu un portofoliu de 320.000 de carduri si o crestere a volumului de tranzactii de peste 15% pe parcursul lui 2009.

"Scopul nostru este sa ne consolidam pozitia in retail banking in anumite piete, ca Rusia, Romania si Ucraina. Desi perspectivele de crestere pe termen scurt ar putea fi limitate in unele din aceste piete, suntem increzatori ca pe termen lung perspectiva este pozitiva", precizeaza raportul anual al bancii pe 2009.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/omer-tetik-il-va-inlocui-pe-murat-sabaz-la-sefia-credit-europe-bank-romania-7721774
7721774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.