Olli Rehn, despre Cipru: Taxarea depozitelor bancare nu se va repeta în UE

Postat la 17 martie 2013 17 afişări

Comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, Olli Rehn, a declarat că taxa specială asupra depozitelor bancare instituită în Cipru în cadrul programului de finanţare externă agreat de zona euro nu se va repeta.

Olli Rehn, despre Cipru: Taxarea depozitelor bancare nu se va repeta în UE

 Oficialul a adăugat că nu se aşteaptă la o reacţie adversă a pieţei după anunţarea taxei fără precedent în UE asupra depozitelor bancare din Cipru, transmite Bloomberg.

"Forţele din piaţă înţeleg că mărimea problemei sectorului bancar cipriot şi riscurile de acolo erau atât de mari încât am fost nevoiţi să luăm măsuri foarte substanţiale. O astfel de taxă de stabilitate este în mod clar o variantă mult mai bună din punctul de vedere al stabilităţii financiare şi al cetăţenilor ciprioţi decât un bail-in (sprijinirea unei bănci ajunsă în pragul falimentului prin impunerea de pierderi deţinătorilor de obligaţiuni - n.r.) la scară largă, care ar fi condus la consecinţe foarte haotice în economia cipriotă", a explicat Rehn.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/olli-rehn-despre-cipru-taxarea-depozitelor-bancare-nu-se-va-repeta-in-ue-10672322
10672322
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.