Olguţa Vasilescu îl atacă din nou pe Iohannis: Vom cheltui dublu pentru pensii. Preşedintele nu ştie să citească un buget

Postat la 05 august 2018 149 afişări

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, duminică seară, că statul va cheltui dublu pentru aplicarea noii legi a pensiilor faţă de cât se cheltuie actualmente, precizând că sunt bani pentru această majorare şi că preşedintele Klaus Iohannis nu ştie să citească un buget.

Olguţa Vasilescu îl atacă din nou pe Iohannis: Vom cheltui dublu pentru pensii. Preşedintele nu ştie să citească un buget

Solicitat să spună dacă aplicarea noii legi a pensiilor va costa dublu faţă de cât e acum, ministrul Muncii a răspuns afirmativ.

"Săptămâna viitoare suntem pregătiţi să prezentăm legea în ansamblu, pentru că se schimbă şi formula de calcul şi vor avea de câştigat pensionarii. Va fi o perioadă de o lună de zile de dezbatere publică, cu activitatea foarte intensă pentru noi, pentru că avem secretari de stat care sunt pregătiţi să meargă în judeţe să le explice oamenilor.

După care va veni la Guvern pentru avize de la ministere, ministerul de Finanţe şi altele, se propune ca hotărâre de Guvern şi apoi se duce spre Parlament. La mijlocul săptămânii (o vom prezenta –n.r.). E foarte posibil să sufere modificări şi atunci cifra să fie mai mica sa mai mare (cifra de impact bugetar –n.r.). Da( vom cheltui de două ori pe pensii decât cheltuim acum -n.r.). Sunt bani. A fost vreun moment de când am fost la guvernare când nu au fost bani de pensii şi salarii? Domnul Iohannis este într-o campanie electroală perpetuă şi nu cred că îl interesează nici pensionarii, nici salariaţii", a declarat ministrul Muncii, la Antena 3.

Lia Olguţa Vasilescu l-a mai acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că nu ştie să citească un buget.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.