Cursa pentru cea mai mare piaţă din lume: Heineken achiziţionează o participaţie de 3 miliarde de dolari în cel mai mare producător chinez de bere

Autor: Alex Ciutacu Postat la 05 august 2018 196 afişări

Cursa pentru cea mai mare piaţă din lume: Heineken achiziţionează o participaţie de 3 miliarde de dolari în cel mai mare producător chinez de bere

Heineken preia o participaţie de 3,1 miliarde de dolari în compania-mamă a China Resources Beer, cel mai mare producător de bere din China, pentru a creşte apetitul consumatorilor faţă de brandurile premium în cea mai mare piaţă de desfacere din lume, potrivit Reuters.

Al doilea cel mai mare producător de bere din lume va prelua o participaţie de 40% în CRH Beer, obţinând astfel o reţeau puternică de distribuţie în China şi un acces mult mai bun la piaţa pe care a accesat-o cu dificultate până acum.

Pentru CR Beer, producătorul berii Snow, tranzacţia este un mod de a intra în sectorul premium, dominat de altfel de branduri străine, într-un moment în care cererea pentru branduri ieftine scade în China.

„Această tranzacţie va accelera strategia produsului Snow şi ne va oferi o şansă să preluăm o pozţiie de lider pe piaţa produselor premium în 5-10 ani”, spune Hou Xiaohai, executiv al CR Beer.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
bere,
piata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.