Olga Simionescu: Sunt sigură că România nu va ajunge ca Italia, noi am luat măsuri precoce

Autor: Eugenia Foarfecă Postat la 04 aprilie 2020 151 afişări

Olga Simionescu: Sunt sigură că România nu va ajunge ca Italia, noi am luat măsuri precoce

Prof. Dr. Olga Simionescu, şeful Secţiei Dermatologie I a Spitalului Colentina din Capitală, spune că este sigură că România nu va ajunge ca Italia, pentru că ţara noastră a luat măsuri precoce şi „nu am făcut greşelile lor”. Închiderea şcolilor şi distanţarea socială a redus diseminarea virsului.

Redăm integral textul medicului Olga Simionescu:

„Jurnal de pandemie. Fiindcă îmi pasă.

Cifrele lui Nature ( o course!) la 2 aprilie, sunt:

Un million de oameni infectaţi, peste 51000 de decese, 209000 de vindecaţi, 181 de ţări afectate. Numărul de cazuri este evidentmai mare, nu fiecare ţară are putere de testare. Cu cât se testează mai mult, cu atât se descoperă mai multe cazuri.

Intervenţia non – farmaceutică ( închiderea şcolilor, distanţarea socială) a redus considerabil diseminarea virusului. Germania şi Austria deja vorbesc despre relaxarea măsurilor, în termeni prudenţi.

Încuierea oamenilor în casă a stat la baza aducerii lui Ro la un nivel sub 1. Indicele Ro este un parametru care se numeşte “număr de reproducere eficientă a virusului” şi înseamnă numărul de cazuri în medie pe care o persoană infectată îl poate determina atunci când este contagioasă.

Dacă Ro este mai mare de 1, infecţia urcă. Dacă Ro este sub 1, rata de infecţii scade şi pandemia este sub control. Ro ţine însă şi de apărarea imunitară a gazdei şi de puterea de virulenţă a gazdei.

Când omul stă în casă, puterea virusului scade, devine fragil şi vulnerabil ( cele cu ARN sunt instabile).

China a contat pentru 80% din cazuri atunci când nu vorbeam încă despre o pandemie ( definită de 100.000 de noi cazuri apărute). Astăzi SUA are cele mai multe cazuri (peste 273 000). 80% dintre pacienţii lor aflaţi la ATI au o afecţiune cronică preexistentă (cardiacă sau diabet).

Raportarea corectă a ratelor de mortalitate ţine mult de capacitatea de testare. Ne trebuie numărul corect de îmbolnăviri ( testare extensivă) şi numărul de decedaţi (atribuibili Covid 19). Multe ţări nu au o capacitate mare de testare şi raportează corect doar numărul deceselor, ca urmare există o întârziere a efectului măsurilor economice.

3.5 milioane de teste rapide sunt aşteptate în câteva zile în UK. Oamenii vor fi înţepaţi în deget şi din picătura de sânge li se va vedea trecutul infecţiei.

Dacă au anticorpi, infecţia a fost. Există un risc de raportare a infecţiilor fals pozitive, dar pentru studii epidemiologice viitoare este important să fie testaţi cât mai mulţi oameni.

PCR testează prezentul infecţiei, adică cine are infecţie acum.

Sunt sigură că România nu va ajunge ca Italia ( şi mă refer aici la Costiera amalfitană sau la Sfântul Francesco de Assisi). Primele simptome au apărut la ei în Lombardia în 20 februarie şi împrăştierea din ianuarie a rămas nedetectată. Spre deosebire de ei, românii au luat măsuri precoce şi nu au făcut greşelile lor ( excepţie Suceava). Nu aş accentua pe treaba cu populaţia îmbătrânită, căci Germania şi Israel sunt o contradovadă în topic.

Gesturi nobile au făcut:

Olimpia Enache şi Faddy Chreih de la Regina Maria, prin donaţia de echipamente la Spitalul Colentina. Este greu în vremea noastră economică să dai din puţinul tău şi la altul.

Doctorul Nelu Tătaru a avut curajul să preia un job suicidar şi lupta în focar în Suceava, Arad şi Ţăndărei. Îl felicit acum pentru milionul de doze de hidroxiclorochină, muniţie preţioasă în război. Îi văd seara cearcănele tot mai adânci, când găseşte încă resurse să comunice corect. Apreciez că nu loveşte în doctori, căci el este un HALAT ALB CHIRURGICAL.

Oamenilor de mai sus le dăruiesc astăzi câteva frunzuliţe care au ieşit timide din măslinul care mi se uscase de 3 luni. Nu l-am scos din ghiveci, desi mi se spunea că e bătrân şi uscat. I-am luat sursă separată de căldură şi am vorbit cu el în fiecare zi.

Există viaţă şi după moarte.

Nihil sine Deo!

Keep you posted.

#wecare”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
olga simionescu,
pandemie,
italia

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente
COMENTARIU Marius Oprea: În Occident, Covid-ul a şters egalitatea în faţa morţii. Nu şi în ţara Mioriţei
MonitorulApararii
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria 7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete
MonitorulPartidelor
Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.