Economia americană e pe butuci: Una dintre cele mai mari bănci americane spune că va scădea cu 38% în următoarele trei luni

Autor: Alex Ciutacu Postat la 03 aprilie 2020 361 afişări

Economia americană e pe butuci: Una dintre cele mai mari bănci americane spune că va scădea cu 38% în următoarele trei luni

Banca americană de investiţii Morgan Stanley şi-a recalculat estimările pentru economia americană, luând în seamă măsurile de distanţare socială şi închiderea businessurilor non-esenţiale din mai multe state.

Morgan Stanley estimează acum o scădere economică de 3,4% pentru primul trimestru, în comparaţie cu estimarea iniţială de 2,4%, potrivit MarketWatch.

Pentru al doilea trimestru, banca estimează o scădere de 38% în SUA, faţă de o estimare anterioară de minus 30%.

„Ne aşteptăm ca revenirea economică a SUA să înceapă mai târziu decât am anticipat anterior, întrucât în trimestrul doi ne aşteptăm la o recesiune mai adâncă”, au notat economiştii băncii.

Pentru T3, Morgan Stanley estimează o creştere economică de 20,7%, ceea ce înseamnă că PIB-ul real va recupera doar 35% din pierderea înregistrată în prima jumătate a anului.

Morgan Stanley se aşteaptă ca PIB-ul anualizat să înregistreze o contracţie de 5,5% în 2020 – cea mai abruptă scădere anuală înregistrată la nivelul creşterii economice din 1946.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.