Olanda e prima echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar 2022

Autor: Rafael Hekman Postat la 03 decembrie 2022 62 afişări

Olanda e prima echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar 2022

Primul meci al fazei optimilor de finală de la Campionatul Mondial de fotbal, dintre Olanda şi SUA, s-a încheiat sâmbătă cu victoria şi calificarea în sferturile de finală a „portocalei mecanice”, care a învins cu 3-1 (2-0), omul meciului fiind Denzel Dumfries, cu două pase decisive şi un gol. 

Americanii au fost cei care au ratat prima mare ocazie de a deschide scorul, Pulisic ajungând în minutul 3 singur cu portarul Andries Noppert, după o eroare defensivă. Şutul său pe jos a fost respins cu piciorul, mingea ieşind apoi în corner.

În minutul 10, olandezii fac 1-0, Denzel Dumfries servindu-l ideeal pe Memphis Depay, puţin în interiorul careului, de unde l-a învins cu un şut plasat pe Turner.

Oammenii lui Van Gaal au cedat apoi posesia aşteptând ocazia de a lovi pe contraatac, reuşind să majoreze scorul la 2-0, în minutul 45+1, după ce acelaşi Denzel Dumfries l-a servit în careu pe Daley Blind, care a trimis împarabil în stânga portarului.

În minutul 50, olandezii reuşesc să evite un gol, respingând de pe linia porţii un gol ca şi făcut.

Turner evită primirea celui de al treilea gol, în minutul 71, cu o dublă intervenţie la şuturile lui Koopmeiners şi Depay.

Christian Pulisic e servantul golului din minutul 76, marcat de Haji Wright, care îl învinge pe Andries Noppert cu un şut superb în stânga portarului.

Meciul e relansat, însă doar pentru 5 minute. „Portocala mecanică” a închis tabela în minutul 81, când Daley Blind i-a întors serviciul lui Denzel Dumfries, cu o centrare fructificată din faţa porţii de autorul primelor două pase decisive.

Cele 7 minute de joc suplimentare nu mai aduc nimic nou şi Olanda e prima echipă calificată în sferturile de finală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cupa mondială,
olanda,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.