Obama cere Congresului un miliard de dolari pentru a sprijini aliaţii din Europa Centrală şi de Est

Postat la 27 iunie 2014 27 afişări

Preşedintele american, Barack Obama, a cerut, joi, Congresului un miliard de dolari pentru acţiuni ale forţelor aeriene, navale şi terestre ale SUA care să-i sprijine pe aliaţii central şi est-europeni din NATO, în contextul crizei din Ucraina, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Obama cere Congresului un miliard de dolari pentru a sprijini aliaţii din Europa Centrală şi de Est

 "De la începutul lunii martie, Statele Unite au acţionat, atât bilateral cât şi în cadrul NATO, pentru a-i reasigura pe aliaţii noştri, membri ai Alianţei Nord-Atlantice, de angajamentul nostru solemn faţă de securitatea lor şi faţă de integritatea lor teritorială. O prezenţă americană permanentă, terestră, aeriană şi navală, în regiune, în special în Europa Centrală şi de Est, este o măsură necesară şi adecvată de sprijin pentru aliaţii care au contribuit la operaţiunile Alianţei în Afganistan şi în alte părţi şi care sunt în prezent profund îngrijoraţi" de anexarea Crimeei de către Rusia şi de alte acţiuni provocatoare la adresa Ucrainei, precizează Casa Albă.

Potrivit sursei citate, banii ceruţi de preşedinte Congresului vor fi folosiţi în următorul an pentru a creşte capacitatea forţelor NATO de a face faţă oricăror ameninţări şi activităţi destabilizatoare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/obama-cere-congresului-un-miliard-de-dolari-pentru-a-sprijini-aliatii-din-europa-centrala-si-de-est-12848046
12848046
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.