O veste bună: UE bate palma cu Pfizer-BioNTech pentru încă 200 de milioane de doze de vaccin

Autor: Alex Ciutacu Postat la 17 februarie 2021 53 afişări

O veste bună: UE bate palma cu Pfizer-BioNTech pentru încă 200 de milioane de doze de vaccin

Uniunea Europeană a încheiat un acord cu Pfizer şi BioNTech pentru încă 200 de milioane de doze de vaccin pentru Covid-19, ceea ce sporeşte rezervele statelor membre în T2, în contextul în care campania de vaccinare din Europa nu avansează în ritmul în care îşi doresc ţările europene, potrivit Bloomberg.

Acest acord sporeşte semnificativ numărul de doze Pfizer-BioNTech valabile pentru cele 27 de state membre. Contractul vizează o comandă de 200 de milioane de doze, cu opţiunea de a cumpăra încă 100 de milioane de doze.

Circa 75 de milioane de doze din această comandă ar urma să ajungă în al doilea trimestru la ţările europene, a anunţat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, în luna ianuarie – când a fost semnalat acest acord pentru prima dată.

Ţările europene au rămas în urma Marii Britanii şi a Statelor Unite în cursa vaccinării, iar acest lucru este cu atât mai important în contextul în care noile tulpini răvăşesc Europa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.