O ţară prelungeşte vacanţă elevilor din cauza epidemiei de holeră

Autor: Petru Mazilu Postat la 02 ianuarie 2023 136 afişări

Autorităţile din Malawi au decis să amâne redeschiderea şcolilor din cauza epidemiei de holeră. Cursurile vor fi suspendate cel puţin două săptămâni, anunţă BBC.

O ţară prelungeşte vacanţă elevilor din cauza epidemiei de holeră

Autorităţile din Malawi au suspendat redeschiderea şcolilor primare şi secundare din două oraşe importante, în urma unei epidemii de holeră care a provocat până acum moartea a 595 de persoane.

Şcolile din capitala Lilongwe şi din centrul comercial, Blantyre, vor rămâne închise cel puţin încă două săptămâni după sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou.

Epidemia de holeră a început în martie 2022, dar s-a agravat în ultima vreme. Nouăsprezece persoane au murit în ajunul Anului Nou.

Holera se transmite prin alimente sau apă contaminate. Boala afectează copiii şi adulţii, provocând diaree severă, şi poate ucide în câteva ore dacă nu este tratată. Autorităţile sanitare spun că debutul sezonului ploios ar putea înrăutăţi situaţia, deoarece apele amestecate cu deşeuri poluează sursele de apă potabilă. Lipsa unui sistem de drenaj adecvat în ambele oraşe este, de asemenea, un factor agravant.

Epidemia de holeră s-a răspândit în aproape toate cele 28 de districte din Malawi. Centrele africane pentru controlul bolilor se declară îngrijorate de creşterea numărului de decese cauzate de holeră în Malawi, pe care o atribuie faptului că pacienţii nu primesc tratament la timp.

Anunţul de luni i-a înfuriat pe unii părinţi. Totuşi, ministrul Sănătăţii, Khumbize Chiponda, a declarat că guvernul regretă orice inconvenient şi că „decizia a fost luată doar în interesul siguranţei elevilor". Ministrul a mai spus că redeschiderea şcolii va fi amânată cu cel puţin două săptămâni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
malawii,
holeră,
şcoli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.