O ţară din UE în care trăiesc milioane de români a introdus vaccinarea obligatorie. Pentru cine se aplică

Postat la 01 aprilie 2021 767 afişări

O ţară din UE în care trăiesc milioane de români a introdus vaccinarea obligatorie. Pentru cine se aplică

Italia a decis să prelungească restricţiile, printre care închiderea restaurantelor, magazinelor şi muzeelor până la 30 aprilie, potrivit unui decret semnat miercuri seară de premierul Mario Draghi, transmite AFP.

Noul decret face ca vaccinarea să fie obligatorie pentru personalul sanitar, însă păstrează deschise şcolile primare şi prevede că măsuri de relaxare vor putea fi luate înainte de sfârşitul lui aprilie în cazul unei ameliorări a situaţiei sanitare.

Personalul sanitar, obligat să se vaccineze

Toţi angajaţii din domeniul sanitar, inclusiv farmaciştii, vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva Covid-19, conform Reuters.

„Scopul acestei măsuri este de a proteja cât de mult posibil atât personajul medical cât şi cel paramedical, precum şi cei care sunt expuşi la infectare”, a transmis Guvernul italian.

De asemenea, cei care refuză vaccinarea ar putea fi suspendaţi fără plată pentru restul anului.

Restricţii severe pe teritoriul Italiei

Toate regiunile din Italia vor rămâne, în perioada 7-30 aprilie, fie clasificate “roşii”, fie “portocalii”, în timp ce numai clasificarea “galben” permite deschiderea restaurantelor până la orele 18.00 şi o mobilitate mai mare, scrie stirileprotv.ro

Cea mai mare parte a ţării este supusă unor restricţii severe pentru a opri contaminările în cadrul celui de-al treilea val de COVID-19 (închiderea pentru public a barurilor şi restaurantelor, călătorii limitate).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
aplicare,
introducere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.