O tapiserie de aproape 90 de metri cu rezumatul "Game of Thrones", expusă în Bayeux, Franţa

Autor: Ana Obretin Postat la 14 septembrie 2019 28 afişări

O tapiserie cu o lungime de 90 de metri care prezintă un rezumat al celor opt sezoane ale serialului "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones", realizată de artiştii de la un muzeu din Belfast, Irlanda de Nord, a fost expusă în Bayeux, Franţa, unde se află o altă lucrare de acelaşi tip mult mai celebră.

Lucrarea de artă a fost expusă, vineri, în Franţa, pe aceeaşi stradă unde se află muzeul care găzduieşte mai celebra Tapiserie din Bayeux, lungă de 70 de metri, al cărei stil îl imită şi care prezintă cucerirea normandă a Angliei, din secolul al 11-lea, potrivit Reuters.

"O tapiserie este, înainte de toate, o excelentă modalitate de narare", a explicat Valerie Wilson, de la Muzeele naţionale din Irlanda de Nord. "Lungimea tapiseriei permite poveştii să se desfăşoare. Este, deci, suportul ideal pentru a prezenta povestea proiectului 'Game of Thrones'", a mai spus aceasta.

Tapiseria a fost creată majoritar mecanic, dar finisajele au fost realizate de 30 de artişti specializaţi în broderie. A rezultat o lucrare de artă atât de realistă încât reprezentanţii muzeului nu recomandă ca aceasta să fie văzută de minori.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TAPISERIE,
GAME OF THRONES,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.