Pictura lui Banksy "Devolved Parliament", un comentariu caustic la adresa politicienilor britanici, evaluată la o sumă record

Autor: Ana Obretin Postat la 14 septembrie 2019 117 afişări

"Devolved Parliament", cea mai mare lucrare pe pânză cunoscută a artistului Banksy, un comentariu caustic la adresa politicienilor britanici, va fi scoasă la licitaţie, fiind evaluată la 1,5 - 2 milioane de lire sterline (1,68 - 2,24 milioane de euro), potrivit Financial Times.

"Devolved Parliament" - o lucrare de 4 x 2,5 metri - descrie atmosfera gălăgioasă din Camera Comunelor din Parlamentul britanic, băncile verzi fiind ocupate de cimpanzei.

Lucrarea va fi scoasă la licitaţie la casa Sotheby's din Londra, pe 3 octombrie, şi ar putea stabili un record de preţ pentru Banksy.

Pictura a fost creată în 2009, cu mult înainte de scandalul creat de Brexit, dar este scoasă la licitaţie într-un moment fierbinte pentru politica Regatului Unit, Camera Comunelor fiind blocată într-un conflict constituţional cu Guvernul privind planurile de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BANKSY,
LICITAŢIE,
BREXIT

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.