O primărie din Suceava, care a epuizat bugetul, a primit ajutor de urgenţă pentru a plăti salariile şi carburanţii

Postat la 10 decembrie 2018 67 afişări

Primăria Solca, din Suceava, a epuizat fondurile pentru 2018 şi nu mai are bani pentru carburant, materiale antiderapante ori pentru plata angajaţilor, toţi banii fiind cheltuiţi pe cofinanţarea proiectelor europene. CJ Suceava a aprobat, luni, alocarea unui ajutor finaciar de 50.000 de lei.

O primărie din Suceava, care a epuizat bugetul, a primit ajutor de urgenţă pentru a plăti salariile şi carburanţii

Consilierii judeţeni au aprobat luni, un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului şi au alocat o sumă de 50.000 de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Suceava cu titlul de ajutor pentru oraşul Solca, aflat într-o situaţie de extremă dificultate, după ce a cofinanţat mai multe proiecte de investiţii.

 

Primăria are datorii către furnizorii de carburanţi şi materiale pentru deszăpezire şi riscă să nu poată plăti salariile celor 30 de angajaţi până la finalul anului.

 

“Am ajuns la fundul sacului şi trebuie să îi mulţumim Consiliul Judeţean pentru sprijinul acordat în momentul acesta. Bani sunt bineveniţi pentru că ne trebuie şi la salarii şi mai avem încă facturi neachitate. Avem datorii la carburanţi, la materiale antiderapante. Noi am primit materialele, dar nu le-am achitat. Prin bunăvoinţa şi agenţilor economici ele au fost furnizate, dar trebuie să le plătim. La o parte din proiectanţi nu avem toate facturile achitate... Am mai avea încă nevoie de două milioane de lei ca să fim la zi. Am avut multe proiecte anul acesta. A trebuit să plătim utilităţi şi mediu ceea ce ne-a destabilizat puţin bugetul dar am avut şi partea noastră de cofinanţare la proiecte. Am avut proiecte multe şi sumele sunt destul de mari. Sperăm să vină Moş Crăciun cu sacul plin şi după rectificarea de Guvern să ajungem la zi. Suntem optimişti”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul oraşului Solca, Cornel Ţehaniuc.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
suceava,
plati,
carburanti,
ajutor,
primarie,
epuizare,
buget

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.