Toată lumea vrea o bucată din SoftBank: Cea mai mare listare din Japonia ajunge la 23,5 miliarde de dolari după ce compania mai scoate la vânzare un pachet de acţiuni

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 decembrie 2018 82 afişări

Toată lumea vrea o bucată din SoftBank: Cea mai mare listare din Japonia ajunge la 23,5 miliarde de dolari după ce compania mai scoate la vânzare un pachet de acţiuni

Listarea SoftBank Group se va ridica la 23,5 miliarde dolari, în ceea ce va fi cel mai mare IPO din istoria Japoniei – într-o mutare ce este văzută drept trecerea de la o companie locală la un investitor global, potrivit Reuters.

Astăzi, SoftBank a reafirmat că preţul de listare va fi de 1.500 yeni per acţiune (13,31 dolari).

Mai mult, grupul a transmis că va vinde încă un pachet de acţiuni, pe fondul cererii excesive, ajungând astfel foarte aproape de valoarea record de 25 de miliarde de dolari atrasă în 2014 de listarea gigantul Alibaba Group – o companie pe care şi SoftBank o are în portofoliu.

Grupul, care controlează cel mai mare fond de investiţii din sectorul de tehnologie, cu un portofoliu de circa 100 de miliarde dolari, va utiliza capitalul strâns după listare pentru a investi într-o gamă variată de startup-uri, de la nume necunoscute şi până la giganţi precum Uber Technologies.

„Cererea a fost mult peste numărul de acţiuni oferite”, a declarat SoftBank pentru agenţia de presă, fără a dezvălui însă nivelul cererii.

Compania va debuta la bursa din Tokyo în data de 19 decembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
listare,
miliarde,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.