O loţiune cu alcool metilic ar fi cauzat moartea a 25 de persoane care au băut-o. Produsul va fi retras

Postat la 15 mai 2013 28 afişări

O loţiune de îngrijire a pielii, care conţine alcool metilic şi care ar fi provocat moartea a 25 de bihoreni, după ce au băut din ea, recipientul fiind similar celui pentru spirt medicinal, va fi retrasă de la comercializare în urma unei anchete a Protecţiei Consumatorilor în Regiunea de Nord-Vest.

O loţiune cu alcool metilic ar fi cauzat moartea a 25 de persoane care au băut-o. Produsul va fi retras

 Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj a declanşat o anchetă în Regiunea de Nord-Vest pentru găsirea şi retragerea de la comercializare a loţiunii pentru îngrijirea pielii Alcofarm.

Şeful CRPC Cluj, Cristian Nicula, a declarat miercuri că produsul conţine alcool metilic şi a fost băut de mai multe persoane din Bihor, care ulterior au murit.

"Am declanşat o anchetă în toată Regiunea de Nord-Vest, după ce am primit informaţii despre loţiunea Alcofarm pentru îngrijirea epidermei, cu efect antiseptic, care, potrivit buletinului de analiză, conţine alcool metilic, componentă nemenţionată pe eticheta produsului. Ancheta vizează depistarea şi retragerea de la comercializare a loţiunii, produsă de o firmă din Bistriţa, care, din câte am aflat, nu mai desfăşoară nicio activitate. Precizez că în judeţul Bihor, în cursul anului 2013, au fost semnalate 25 de cazuri de decese în urma consumului acestui produs, prin ingerare, eventual în combinaţie cu alte produse similare. Recipientul acestei loţiuni seamănă cu unul de spirt medicinal", a spus Nicula.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-lotiune-cu-alcool-metilic-ar-fi-cauzat-moartea-a-25-de-persoane-care-au-baut-o-produsul-va-fi-retras-10879990
10879990
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.