O hârtoapă pe drumul spre Schengen

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 29 iunie 2013 132 afişări

Camera Deputaţilor face sesiune extraordinară de două zile, luni şi marţi, pentru scoaterea amendamentului introdus de liberalul Tudor Chiuariu la Codul de Procedură Penală, care prevede că trimiterea în judecată a dosarelor se face de către judecători în loc de procurori.

O hârtoapă pe drumul spre Schengen

Acest amendament, contestat de MJ şi CSM şi sortit să fie demolat la CCR dacă ar fi rămas în text, este ultimul vestigiu din planul USL de a demonta "sistemul băsist" din justiţie, un alt vestigiu pierdut pe parcurs fiind propunerea pesedistului Florin Iordache ca informaţiile obţinute de SRI în dosare de siguranţă naţională să nu poată fi folosite în dosare de corupţie.

Cu acest vot ar urma să se încheie aprobarea pachetului de legi ale justiţiei asumate prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, care condiţionează progresul spre aderarea la spaţiul Schengen. Până acum, PSD şi PDL au fost contra amendamentului Chiuariu, în timp ce PNL a continuat să-l susţină alături de UDMR, PPDD şi minorităţi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-hartoapa-pe-drumul-spre-schengen-11049609
11049609
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.