O fetiţă de 8 ani a renunţat la peste 60 milioane de dolari ca să devină călugăriţă

Autor: Andreea Tobias Postat la 19 ianuarie 2023 135 afişări

O fetiţă de 8 ani a renunţat la peste 60 milioane de dolari ca să devină călugăriţă

O fetiţă în vârstă de 8 ani din India, care urma să moştenească o avere de 61 de milioane de dolari, a fost admisă călugăriţă într-un ordin religios strict, după ce a renunţat la plăcerile lumeşti.

Devanshi Sanghvi a fost, până săptămâna aceasta, moştenitoarea afacerii de bijuterii Sanghvi and Sons din oraşul Surat, cunoscut la nivel local drept Diamond City (Oraşul Diamantelor) pentru importanţa sa în comerţul mondial cu pietre preţioase.

Familia ei este, de asemenea, membră a credinţei Jain, o religie indiană mică, dar veche, care predică non-violenţa, vegetarianismul strict şi dragostea pentru toate creaturile.

Săptămâna aceasta, ea a fost sărbătorită într-o ceremonie de 4 zile pentru a-şi anunţa noua vocaţie, în timpul căreia a călătorit într-o trăsură trasă de un elefant, potrivit imaginilor distribuite în mass-media locală, citate de The Guardian.

Miercuri, ea a ajuns la un templu pentru a-şi schimba hainele cu o ţinută simplă din bumbac alb.

"Devanshi nu s-a uitat niciodată la televizor, la filme sau nu a mers la mall-uri şi restaurante", a declarat un martor la ceremonie.

Copila este una dintre cele mai tinere persoane care au participat la ceremonia "diksha" pentru a renunţa la bunurile materiale şi a intra în ordinele religioase jainiste.

Părinţii ei au declarat că fetiţa era nerăbdătoare să devină călugăriţă. Se spune uneori că familiile Jain îşi încurajează copiii să intre în ordinele religioase pentru a spori statutul social al rudelor lor.

Afacerea familiei sale, fondată în 1981, are o valoare netă de 61 de milioane de dolari, potrivit ICRA, o agenţie indiană de rating de credit.

Jainismul are peste 4 milioane de adepţi în India, mulţi dintre ei - cum ar fi familia Devanshi - provenind din comunităţi comerciale bogate.

Adepţii aderă la o dietă vegetariană strictă, iar unii călugări şi călugăriţe îşi acoperă gura cu o ţesătură pentru a nu înghiţi accidental insecte.

Religia a fost criticată pentru unele dintre practicile sale rituale, în special pentru o tradiţie a posturilor extreme până la moarte.

O fetiţă de 13 ani din Hyderabad a intrat în comă şi a murit în 2016 în timp ce a ţinut un post de două luni ca act de penitenţă, în timpul căruia nu i s-a permis să bea apă caldă decât de două ori pe zi.

Părinţii ei au fost acuzaţi de omor prin imprudenţă şi au fost supuşi indignării publice din cauza afirmaţiilor că familia ar fi forţat-o să ţină postul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fetiţă,
avere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.