Numărul victimelor incendiilor de vegetaţie din Chile a crescut foarte mult

Autor: Petru Mazilu Postat la 05 februarie 2024 10 afişări

Numărul victimelor incendiilor de vegetaţie din Chile a crescut foarte mult

Preşedintele Gabriel Boric a avertizat că numărul morţilor ar putea creşte pe măsură ce salvatorii ajung în zonele cele mai afectate, potrivit Sky News.

Cel puţin 1.600 de persoane au rămas fără locuinţe în urma incendiilor care au făcut ravagii în special în regiunea centrală a ţării.

Incendiile au ajuns până la periferia oraşului de coastă Vina del Mar, situat la aproximativ 122 de kilometri de capitala Santiago. Oraşul are aproximativ 300.000 de locuitori. Mai multe imobile au fost distruse, în timp ce 200 de persoane din oraş şi zonele înconjurătoare au fost date dispărute.

O faimoasă grădină botanică fondată în 1931 a fost distrusă de flăcări.

Incendiile din jurul oraşului Vina del Mar au început în zone muntoase greu accesibile, dar s-au extins către regiunile dens populate cu ajutorul căldurii şi vântului puternic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incendii,
chile,
victime

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.