Numărul de cazuri de coronavirus în Italia a depăşit 100

Postat la 23 februarie 2020 100 afişări

Numărul de cazuri de coronavirus în Italia a depăşit 100

Numărul de infecţii cu coronavirus în Italia a depăşit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scrie CNN.

Potrivit CNN, majoritatea cazurilor sunt concentrate în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri), Veneto, Emilia Romagna şi Piemonte.

Oficialii din sănătate sunt aşteptaţi să organizeze duminică o conferinţă de presă pentru a actualiza datele.

Agenţia italiană Ansa scrie că Attilio Fontana, preşedintele regiunii Lombardia, a afirmat că „din păcate”, numărul celor infectaţi depăşeşte cu siguranţă 100.

Potrivit acestuia, numărul celor care vor trebui să stea în carantină pentru a evita răspândirea coronavirusului „va fi foarte semnificativ".

Potrivit lui Fontana, se caută soluţii pentru bolnavi pe lângă unităţile din Milano şi Piacenza, precum „spitale dezactivate sau unităţi hoteliere disponibile”.

În regiunile italiene afectate comunitatea de cetăţeni români e numeroasă, astfel că MAE a anunţat că la nivelul Ambasadei României la Roma a fost constituit un task force.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii din România a anunţat că românii care se întorc în ţară din Veneto şi Lombardia vor sta în carantină 14 zile.

Până acum, autorităţile italiene nu au anunţat români care să aibă noul coronavirus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cazuri,
italia,
cnn,
anunt,
regiuni,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.