Studiu: Peste 90% dintre angajaţii români se simt deprimaţi şi trişti.Printre motive sunt relaţiile tensionate cu şefii şi colegii

Postat la 23 februarie 2020 153 afişări

Studiu: Peste 90% dintre angajaţii români se simt deprimaţi şi trişti.Printre motive sunt relaţiile tensionate cu şefii şi colegii

90% din angajaţii români au simptome care duc la depresie, potrivit unui studiu făcut la nivel naţional. Motivele depresiei sunt relaţiile tensionate cu şefii şi colegii, orele suplimentare de muncă şi lipsa feedback-ului pozitiv.

Corporatiştii sunt cei mai înclinaţi să aibă simptome care pot duce la depresie.

„Am acumulat o frustrare când un şef nu a fost de acord cu o părerea de-a mea sau cu o situaţie”, a declarat un corporatist.

Alţii sunt supăraţi din cauza lipsei unui loc de parcare, a programului prea lung şi solicitant sau pentru că nu au timp de o glumă cu colegii sau de o cafea.

Companiile apelează acum la consultanţi care să îi înveţe să ţină depresia departe de firma lor.

Directorul unei companii, George Didoiu, declară că lipsa respectului percepută de angajaţi, mediu în care lucrează, felul în care colegii şi managementul vorbeşte cu angajatul sunt elemente cruciale: „Dacă el nu se regăseşte deloc în ceea ce face şi o face doar pentru salariu sau doar pentru bani, mai devreme sau mai târziu evident că va fi acolo prezent probabil doar fizic”.

Psihologii recomandă pauze cât mai dese, personalizarea spaţiului de lucru şi prietenia cu colegii de birou.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
romani,
studiu,
depresie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.