Un nou lanţ de supermarketuri intră pe piaţa din România. Când se vor deschide noile magazine

Autor: Florentina Niţu Postat la 25 februarie 2020 2414 afişări

Un nou lanţ de supermarketuri intră pe piaţa din România. Când se vor deschide noile magazine

Directorul grupului portughez, Jeronimo Martins, care deţine Biedronka, cel mai mare retailer din Polonia, a anunţat vineri că vor să se extindă şi pe alte pieţe, principala ţintă fiind România.

„Ţara în care am dori să mergem este România, dar încă nu ştim dacă acest lucru se va întâmpla în acest an sau anul viitor”, a spus Soares dos Santos, CEO al Biedronka, potrivit Reuters.

El nu a precizat dacă aceasdtă extindere va fi făcută pe cont propriu sau achiziţia unei companii deja prezente în România.

De mai mult timp, pe piaţa românească se discută faptul că reţeaua Profi ar putea fi ţinta unei achiziţii, mai ales că fondul de investiţii Mid Europa, care deţine Profi, vine din Polonia.

„A venit momentul să trecem graniţele Poloniei”, au spus reprezentanţii companiei într-o conferinţă de presă, adăugând că şi-au consolidat poziţia pe piaţa supermarketurilor din Polonia. Jeronimo Martins este al doilea cel mai mare retailer din Portugalia, conform Reuters. În Polonia, Biedronka are o cotă de piaţă de 20% din comerţul alimentar, potrivit Euromonitor.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
romania,
crestere,
atac,
polonia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.