Nu trebuie să lucrezi 80 de ore pe săptămână ca să ai succes. Care este „doza” zilnică recomandată pentru munca, potrivit unuia dintre cei mai bogaţi antreprenori ai lumii

Autor: Ioana Matei Postat la 08 ianuarie 2020 861 afişări

Nu trebuie să lucrezi 80 de ore pe săptămână ca să ai succes. Care este „doza” zilnică recomandată pentru munca, potrivit unuia dintre cei mai bogaţi antreprenori ai lumii

Tobias Lutke, fondatorul şi CEO-ul platformei de comerţ online Shopify, este de părare că să munceşti 80 de ore pe săptămână nu este absolut necesar ca să ai succes.

„Când vine vorba despre munca creativă, nu poţi să trişezi. Convingerea mea este că există cinci ore zilnice de creativitate în ziua fiecăruia”,a declarat Lutke într-o postare pe Twitter. „Tot ce vreau de la Shopify este patru ore din cele direcţionate în companie.”

CEO-ul Shopify şi-a împărtăşit opinia ca răspuns al unei conversaţii pe Twitter ce dezbătea dacă să munceşti nopţile sau în weekenduri este necesar pentru succes.

„Majoritatea oamenilor care au schimbat lumea au fost workaholici” a declarat un CEO în ziua de Crăciun. Lutke este însă de altă părere.

„Nu am lucrat niciodată o noapte” a mai spus Lutke într-o altă postare pe Twitter. „Singurele perioade în care am lucrat mai mult de 40 de ore pe săptămână a fost când mi-am dorit foarte mult acest lucru. Am nevoie de aproximativ opt ore de somn pe noapte. La fel este pentru toată lumea, fie că acceptăm acest lucru sau nu”, a spus el.

Lutke are o avere evaluată la 3,6 miliarde de dolari, potrivit publicaţiei internaţionale Forbes şi a construit o companie care are o capitalizare de piaţă de 48 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
succes,
munca,
antreprenori,
bogati,
recomandare,
ceo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.