Vrei să faci şcoala de şoferi? Se schimbă vârsta de obţinere a permisului auto

Postat la 07 ianuarie 2020 3017 afişări

România urmează modelul american sau al unor ţări din vestul Europei, limita de vârstă pentru obţinerea permisului auto se va micşora de la 18 la numai 16 ani, dar în anumite condiţii stricte.

Vrei să faci şcoala de şoferi? Se schimbă vârsta de obţinere a permisului auto

Potrivit proiectului, tinerii care vor dori să devină şoferi vor fi supuşi unui examen psihologic mai complex decât cel actual, informează ytb.ro.

O altă condiţie ar fi ca tinerii să nu conducă maşini cu motoare care au capacitate cilindrică peste 1.000 centimetri cubi, deoarece acestea nu pot atinge viteze mari.

De asemenea, în primul an de după obţinerea permisului auto, tinerii vor conduce numai alături de un însoţitor care are permis de conducere de minim cinci ani.

Proiectul va avea nevoie de undă verde în comisiile de specialitate din Parlament, dar şi de votul deputaţilor şi senatorilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
permis auto,
obtinere,
soferi,
scoala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.