Noul sistem de TVA cu plată defalcată este complicat. Ordonanţa introduce un număr mare de contravenţii pentru cei care greşesc procedura

Postat la 04 septembrie 2017 850 afişări

Noul sistem de TVA cu plată defalcată este complicat şi dublează numărul de operaţiuni bancare ale plătitorilor de TVA. Pe de altă parte, ordonanţa introduce un număr foarte mare de contravenţii pentru cei care greşesc procedura, a explicat, pentru MEDIAFAX, consultantul fiscal Adrian Benţa.

Noul sistem de TVA cu plată defalcată este complicat. Ordonanţa introduce un număr mare de contravenţii pentru cei care greşesc procedura

Executivul a adoptat săptămâna aceasta o ordonanţă prin care se introduce obligativitatea plăţii defalcate a TVA începând cu 1 ianuarie 2018, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA având obligaţia de a deţine şi gestiona un cont de TVA pentru încasarea şi plata TVA aferente operaţiunilor taxabile (achiziţii de bunuri/servicii, livrări de bunuri/prestări servicii).

”Măsura este în avantajul contribuabililor corecţi, care îşi achită sumele datorate cu titlu de TVA către bugetul de stat, întrucât va contribui la reducerea semnificativă a concurenţei neloiale din partea acelor contribuabili care nu îşi plătesc datoriile către stat şi utilizează resursele financiare din TVA pentru alte scopuri”, se arată în comunicatul de presă al guvernului.

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.